Hoe kun jij je studenten helpen naar minder stress?

Ben jij docent en/of SLB-er en begeleid je dagelijks studenten om succesvol door hun studie te gaan? Merk je dat het lastig is om ze te helpen met stress? Vind je het lastig om de structuur te bieden om hiermee om te gaan? Dan is de Gelukkige Docent Toolbox misschien iets voor jou!

Met de Gelukkige Docent Toolbox leer je via een duidelijke structuur welke thema’s jij kunt behandelen, om studenten te begeleiden naar minder stress en meer zelfvertrouwen. Je hoeft niet op de stoel van de psycholoog te gaan zitten, maar je biedt de student handvaten en opdrachten zodat ze zelf leren om met stress om te gaan. 

De Gelukkige Docent Toolbox is ontwikkeld door Marian Blaauwgeers. Marian heeft al honderden studenten geïnspireerd en begeleid via Gelukkige Student naar minder stress tijdens hun studententijd. Deze kennis en ervaring geeft ze door via de Gelukkige Docent Toolbox zodat jij je lessen kan verrijken en de student hiermee kan begeleiden.

Gelukkige Docent Toolbox thema’s

De Gelukkige Docent Toolbox is opgebouwd uit de thema’s die vanuit Gelukkige Student zich hebben bewezen als nuttig voor studenten. De thema’s die terugkomen zijn:

  • Me myself and I – Hoe kunnen studenten zich weer lekkerder in hun vel voelen? Wat vinden ze belangrijk en waar worden ze gelukkig van? Leer studenten zichzelf centraal te stellen zonder egoïstisch te zijn. 
  • Happy thoughts – Hoe kunnen studenten zorgen dat ze minder last hebben van piekeren, negatieve gedachtes of hoe ze gedachtes positief kunnen inzetten? Jij leert je studenten hoe ze hier invloed op kunnen hebben.
  • My body is a wonderland – Wat kunnen studenten leren van hun lichaam? Wat zegt hoofdpijn, slecht slapen over hoe je je voelt? En hoe kun je energie krijgen van je lichaam? Ga samen met je studenten aan de slag met deze vragen. 
  • Your future starts now – Natuurlijk zijn studenten druk bezig met de studie en hun punten te halen. Maar wat willen ze met de studie? Wat kunnen ze hierna? Leer hoe je studenten op een andere manier hierover na kunt laten denken.

Wat levert de de Toolbox je op?

Resultaat als je de Gelukkige Docent Toolbox hebt doorlopen:

✓ Je hebt een structuur om studenten te begeleiden met stress.

✓ Je krijgt meer dan 20 opdrachten die je tijdens je lessen kunt toepassen.

✓ Je weet hoe je de thema’s moet aanpakken om studenten preventief hiermee te helpen.

✓ Je krijgt inspirerende en herkenbare voorbeelden aangereikt die je tijdens je lessen kunt gebruiken.

Ervaring

Op een schaal van 1 tot 10 zou je het aanraden om mee te doen? Een 10! Met dit commentaar: “De dag was super goed verzorgd, leuke gadgets en veel enthousiasme en energie gezien. Voor mij persoonlijk heb ik veel gelezen, online sessie gevolgd en nu live, en nu even verzadigd als het gaat om inhoud en tips. Het geeft me ook vertrouwen in hoe wij vandaag om zijn gegaan met cases. We zaten vaak best goed op één lijn met alleen nuance verschillen. We zijn ook allemaal verschillende mensen met eigen voorkeuren.

Ik heb het heel inspirerend gevonden en wil graag nog van je expertise gebruik maken, en je hopelijk snel te treffen bij de Hanze samen met mijn andere PO collega’s.

Dank voor alle goede zorgen!”

Davina – Hanzehogeschool

Hoe werkt de Gelukkige Docent Toolbox?

De Gelukkige Docent Toolbox bestaat uit een online omgeving met video’s, een werkboek, extra inspiratie en een 1 op 1 inspiratiesessie. Hieronder lees je meer over de Toolbox.

> Wanneer je je aanmeldt voor de Gelukkige Docent Toolbox krijg je toegang tot de online omgeving waar je al het materiaal terug kunt vinden dat je mag gebruiken tijdens je lessen.

>  In de Toolbox kom je de thema’s tegen die hierboven staan omschreven. In elk thema kun je een werkboek terugvinden vol met oefeningen en inspiratie.

> Elk thema heeft een video waarin het thema wordt toegelicht aan de hand van inspiratie en voorbeelden. 

> Er is een mogelijkheid tot een 1 op 1 inspiratiesessie waarin we samen kunnen sparren over hoe je jouw studenten kan helpen. 

> Je krijgt onbeperkt toegang zodat je na het doorlopen van de Toolbox terug kunt kijken naar de opdrachten en tips.

Ja, ik wil meedoen!!

Wat zit er allemaal in de Gelukkige Docent Toolbox?

Gelukkige Docent Toolbox

✓ Toegang tot de online omgeving (video’s over 20 opdrachten, inspiratie en cases voor in je lessen)
✓ Onbeperkt toegang tot de Toolbox
✓ Een 1 op 1 inspiratiesessie samen met Marian
✓ Mogelijkheid tot terugkijken van alle eerdere inspiratiesessies.


Prijs: €197 ,- 

Docenten van deze instituten gingen je al voor.

Ervaring

Via de Gelukkige Docent wilde ik inspiratie opdoen, netwerken en sparren met andere professionals. Ook was ik opzoek naar nieuwe werkvormen die ik in mijn lessen kon gebruiken. De basis is nu gelegd en ik ga het verder ontwikkelen. Dank voor het delen van je kennis en inspiratie. We gaan voor de studenten toffe dingen doen!

Diane Kamphuis -HAN Academie Sport en Bewegen

Gebruik maken van de Toolbox?

Vul hier je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op! Wil je met meerdere collega’s meedoen? Gebruik dan ook dit formulier in of neem contact met me op via 06-30 288 298.

Liefs Marian

4 + 7 =

Kan ik een offerte krijgen?

Heb je toestemming nodig van jouw teammanager/leidinggevende? Download dan via deze linkde offerte en stuur hem door. 😊 Vragen? Ik hoor het graag!

Wat gebeurt er als ik akkoord geef?

Super dat je aan de slag wilt voor jouw studenten. Wanneer je je het formulier invult neem ik binnen 1 werkdag contact met je op zodat je zo snel mogelijk toegang tot de Gelukkige Docent Toolbox krijgt!

Welke garantie geldt er?

Als jij met de Toolbox niets hebt geleerd kun je aan het einde je geld terugkrijgen. Dat kan simpel door te mailen naar marian@gelukkigedocent.nl.